Alaturi de echipa de kinetoterapeuti specializati in recuperare medicala si fizioterapie, antrenamente personale sunt mai precise si mizeaza pe dinamica aparaturii, care favorizeaza miscarile specifice fiecarei grupe musculare.
Cat de des trebuie sa vin la Pilates si in cat timp se vad rezultatele?
Programele de antrenament se realizeaza in functie si de starea coloanei si de tagetul la care fiecare client isi doreste sa ajunga. De regula, sunt indicate aproximativ 2-3 sedinte pe saptamana.
Dupa primele 10 sedinte, postura corpului si musculatura deja incep sa se imbunatateasca. Miscarile devin mai fluide, articulatiile mai flexibile, iar muschii mai detensionati.
In 20 de sedinte, incepi sa iti simti corpul mai armonizat, fara sa mai existe stari de disconfort sau tensiune puternica in zona spatelui. In plus, pielea incepe sa fie mai tonifiata, odata cu musculatura care devine mai definita de la o sedinta la alta.
Datorita sistemelor pe scripeti, parghii si greutati ori intensitati variate, corpul devine mai fit, intr-un termen mai scurt decat in cazul pilatesului clasic, la saltea.
Care sunt beneficiile metodei Pilates?
- Dezvoltarea musculaturii din zona bratelor, spatelui, fesierilor
- Conturarea si remodelarea abdomenului
- Eliminarea depunerilor nedorite de grasime din zona bratelui, abdomenului, picioarelor si coapselor
- Intarirea articulatiilor (exercitiile Pilates au efect in mineralizarea oaselor) si cresterea flexibilitatii inclusiv in recuperarea medicala dupa un incident
- Reduc durerile cronice de spate si de dureri articulare sau reumatice
- Sustin sistemul nervos si ajuta in tratarea insomniilor. Exercitiile stimuleaza productia de noi celule neuronale cu rol impotriva afectiunilor neurovegetative.
- Imbunatatesc echilibrul, fiind indicate persoanelor cu afectiuni ale aparatului locomotor si varstnicilor
- Reduc tensiunea articulara
- Intaresc anduranta cardiovasculara
- Imbunatatesc capacitatea plamanilor si armonizeaza felul in care respiram
- Sustine imunitatea corpului.